Circomundo workshopsnjf2017

20170513 Circomundoohoho

Dit jaar werkt stichting Nederlands Jongleerfestival samen met stichting Circomundo, een organisatie die zich inzet voor de kwaliteitsontwikkeling en de belangen van jeugdcircussen in Nederland. Op zaterdag 27 mei wordt er een workshopdag gehouden, klik hier voor voor meer informatie. De workshops hebben een beperkt aantal plaatsen. Op donderdag en vrijdag zal er een inschrijflijst bij de workshopborden aanwezig zijn. Zorg dat je je zo snel mogelijk inschrijft! Het programma van de dag:

Zaterdag 27 mei:
10.30 – 12.00: workshop 1
Vincent Vos met de ‘5 Step Juggling‘ methode van Craig Quat. Dit is een bewezen methode om het jongleren aan te leren. Vincent Vos is al heel wat jaren jeugdcircusdocent en circusfanaat. Op zijn 14e leerde hij jongleren en is daar nooit mee opgehouden. Zijn liefde voor jongleren en lesgeven bracht hem naar Turijn in oktober 2016 voor de pedagogische masterclass jongleren (PEYC). Wat hij daar geleerd heeft deelt hij graag met het NJF.

12.30 – 14.00: workshop 2
Steven Desanghere met ‘de kunst van het lesgeven’. Steven Desanghere loodst je door de wondere wereld van het leren in groep. Hoe zorg je voor een fijne leer-omgeving, vol uitdagingen en prikkels zonder dat mensen hoeven af te haken? Hoe ga je om met een groep vol verscheidenheid? Hij geeft je heel wat tips om een sterkere groepsbegeleider/lesgever te worden.

Steven geloofd dat de bredere samenleving nog heel wat kan opsteken van de goeie prakijken uit het jeugdcircus. Hierover maakte hij een boekje, “Kijk naar Mij!” (https://www.circusplaneet.be/wp-content/uploads/2017/03/Kijk-naar-mij.pdf) ”

14.30 – 16.00: workshop 3
Meer informatie over de derde workshop volgt!